rtdaily

  • ۰
  • ۰

تحقیق در مورد فاسد شدن مواد غذایی 10 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 10 صفحه


قسمتی از متن .doc :

مقدمه:

یکی از راهکارهای مهم دربه حداقل رساندن فساد مواد غذایی استفاده از بسته بندی صحیح ومتناسب با محصول درتمامی مراحل تولید ماده غذایی است. درجاییکه روشهای بسته بندی ضعیف باشد، مقادیر زیادی از غذا وکالاهای دیگر از بین خواهد رفت . علاوه براین، هربسته بندی اصولی، جذاب وقابل رقابت دربازار، ارزش افزوده قابل توجهی در پی خواهد داشت چرا که بسته بندی قابل رقابت با دیگر کشورها باعث حضور موفق دربازارهای جهانی خواهد بود. روش اتمسفر تغییر یافته (MAP) یکی ازروشهای سودمند ومفید دربسته بندی موادغذایی است. این روش به معنای بسته بندی یک محصول فساد پذیر درهوایی است که تغییر یافته وترکیب آن باهوای معمولی فوق می کند. ازجمله فواید بسته بندی های MAPمی توان به موارد زیر اشاره کرد:‌- به عنوان جایگزینی برای نگهداری محصولات ازطریق انجماد

- تهیه محصول با ماندگاری پایاتر - فروش درمغازه های کوچک ودور افتاده فاقدامکانات سرمایش

- تسهیل جابجایی ونمایش محصول

این نوع بسته بندی برای میوه وسبزیجات، نان وفرآورده های نانوایی، گوشت، خشکبار و...... قابل استفاده می باشد.

معمولا اتمسفر درون بسته های MAP، بسته به نوع محصول از غلظت بالای CO2 و پایین O2 جهت کاهش سرعت تنفس وکاهش تولید اتیلن استفاده می شود. البته تغییرات درمقادیر O2 و CO2نباید از حد بحرانی تجاوز کند.

عوامل موثر درایجاد وابقاء اتمسفر درون بسته های MAP :

1- سرعت تنفس محصول 2- نفوذ پذیری فیلم ها نسبت به O2 و CO2

هر دو فاکتور نامبرده تحت تاثیر دما می باشند. مهمترین فاکتور درحفظ کیفیت وطولانی نمودن زمان نگهداری میوه و سبزیجات پس از برداشت درجه حرارت است. بیشتر واکنشهای فیزیکی، بیوشیمیایی، میکروبیولو‍‍ژی، فیزیولو‍ژی که درنابودی محصول شرکت دارند بطور گسترده ای وابسته به دما هستند.

فرآیند های متابولیک شامل تنفس، تعرق ورسیدن، خصوصا متاثر ازدرجه حرارت می باشند.

افزایش دما تاثیرات متفاوتی برروی این دوپارامتر دارد که به دوصورت و تعریف شده است. باتوجه به اهمیت تاثیر دما برروی بسته های MAP، هدف از انجام این مطالعه وتحقیق دریافت اثرات نوسانات دمایی بر روی اتمسفر درون بسته های MAP واثرات آن برروی کیفیت میوه وسبزیجات بسته بندی شده می باشد.

مطالعات پیشین

(1976) Kim, B. D. Hall , C. B. مطالعه برروی ثبات واستحکام گوجه های قرار گرفته درمعرض غلظت پایین اکسی‍ژن

(1985) Geeson, J.d. Brawne , K. D , Maddison, K., Sheered, J. Guarraldi, f. مطالعه برروی بسته بندی اتمسفر تغییر یافته جهت افزایش عمر نگهداری گوجه ها

(1987) Lougheed E.c. مطالعه بررروی اثرات متقابل اکسیژن ، دی اکسید کربن، دما واتیلن که ممکن است منجر به آسیب هایی در سبزیجات شود.

(1995) Beaudry , R. M , Cameron ,A. C. , Shirazi , A. , Lange ,D. D مطالعه برروی بسته بندی اتمسفر تغییر یافته برای زغال اخته : تاثیر دما برروی اکسیژن ودی اکسید کربن بسته

(2001) Bastrash , s. , Malhlouf ,j. Castaigne , F., Villemot , C. مطالعه برروی شرایط کنترل شده مطلوب برای گلچه های بروکلی

(2003) Roy , S., Anantheswarn, R. C. , Beelman , R. B. مطالعه برروی کیفیت قارچ تازه که به وسیله بسته بندی تغییر یافته تحت تاثیر قرارمی گیرند.

شرایط آزمون:‌

قارچ ها، بروکلی وگوجه فرنگی ها درظروف بااتمسفر تغییر یافته دروضعیت ثابتی از اتمسفر بسته‌بندی شدندکه این وضعیت ثابت اتمسفر درقارچها، بروکلی وگوجه فرنگی ها به ترتیب ،‌ %5o2 - %10co2 ، %8co2 - %3 o2 ، %5co2 - %5o2دردماهای 4، 3، 13 درجه سانتی گراد بود.

سپس بسته‌بندی ها در معرض یک رشته نوسانات دمایی طی 12، 30و 35 روز به ترتیب برای قارچ ها ، بروکلی وگوجه فرنگی هاقرار گرفتند.

اتمسفر بسته‌بندی:

- اتمسفر بسته بندی در قارچها تحت شرایط ثابت ونوسانی دما

باتوجه به شکل مقابل

برای هردوگروه دمایی ثابت ونوسانی دمادرطی زمانی 24 ساعت، غلظت CO2 از 0% به 5/8 % افزایش وغلظت O2 از 21% به 6% کاهش یافت.

درطی 12 روز انبارمانی ، اتمسفر درون بسته هاکه دردمای ثابت C (4 نگهداری شده بودند، غلظت O2 و CO2 به ترتیب در 5% و 5/9 % ثابت باقی ماند.

دربسته هایی که درمعرض نوسانات دمایی قرار گرفته بودند، درطی افزایش دما از به دراولین سیکل نوسانی دما، غلظت CO2 سریعا افزایش یافت وبه 16% بعد از 24 ساعت رسید درحالیکه غلظت O2 از 5% به 5/1% بعد از24 ساعت کاهش یافت.

زماینکه بعد از دوروزدمایی ، دما به کاهش یافت، غلظت CO2 به 5/10 % کاهش یافت درحالیکه غلظت O2 به 5/4 % افزایش یافت.

درطی افزایش دمایی سیکل نوسانی بعدی، میزان CO2 به 14% افزایش یافت ولی به میزان قبلی 16% نرسید،‌ درحالیکه O2 دوباره به میزان 5/1 % بازگشت.

مقادیر CO2 دربسته های قارچ که درمعرض نوسانات دمایی قرارگرفته بودند، تغییرات دمارا پیگیری و دنبال کردنداما ماکزیمم مقدار CO2 درهر سیکل بعدی کاهش یافت درحالیکه غلظت O2 درحدود همان 5/1% بدون توجه به تغییرات دما از سیکل نوسانی دما، باقی ماند.

- اتمسفر بسته بندی دربروکلی تحت شرایط ثابت ونوسانی دما:

با توجه به شکل مقابل . (fig -2- ):

1- برای هردوگروه دمایی ثابت ونوسانی - 3 بعد از 5 روز انبار مانی ، غلظت CO2 به 8% افزایش وغلظت O2 به 5/3 % کاهش یافت وبرای بروکلی هایی که دردمای ثابت نگهداری شده بودند غلظت O2 و CO2 درطی 30 روز انبارمانی در همین مقادیر ثابت باقی ماند.

2- برای بسته هایی که درمعرض نوسانات دمایی قرارگرفته بودند درطی اولین افزایش دما به غلظت O2 از 5/3% به 5/1% کاهش و غلظتCO2 از 8% به 5/15% بعد از 24 ساعت ، افزایش یافت.

3- زمانیکه بعداز 2 روز دمایی ، دما به کاهش یافت،‌ غلظت CO2 تقریبا به همان مقدار اولیه 8% خود بازگشت درحالیکه غلظت O2 افزایش یافت ولی به مقدار اولیه 5/3 % خود باز نگشت.

اتمسفر بسته بندی درگوجه فرنگی تحت شرایط ثابت ونوسانی دما

غلظت O2 و CO2 بعد از 6 یا 7 روز انبار مانی به 5% رسید.

غلظت O2 دردمای ثابت c130 درطی 35 روز انبار مانی تقریباثابت باقی ماند درصورتیکه غلظت CO2 ازروز دهم به بعد به طور تصاعدی کاهش یافت وبعد از 20 روز انبار مانی در 5% ثابت ماند.

باافزایش دما درطی سه سیکل نوسانی ، CO2 متوالیا به 11% ، 10% و 5/8% رسید. درصورتیکه O2 به ترتیب به 8/1 %، 6/1 % و 5/1 % کاهش یافت.

زمانیکه بعد از 2 روز دمایی دما مجددا به بازگردانده شد غلظت O2 افزایش یافت ولی به مقدار اولیه 5% خود باز نگشت درحالیکه CO2 به سطح ثابت 5% کاهش یافت.

رطوبت نسبی داخل بسته های قارچ

رطوبت نسبی دربسته های قارچ ( هرگروه دمایی ثابت و نوسانی -4) ، به سرعت افزایش یافت وبعداز 36 ساعت انبارمانی به رطوبت نسبی 100% رسید.

با افزایش دما ، RH درون هر بسته به سرعت کاهش یافته و در RH، 90% ثابت باقی ماند وزمانی که درجه حرارت به دمای Optimal بازگردانده شد، بطور ناگهانی رطوبت نسبی به 100% بازگشت.









سایر محصولات :
تحقیق در مورد فاسد شدن مواد غذایی 10 ص

تحقیق در مورد فاسد...

مقاله در مورد نقد داستان فردا صادق هدایت 19ص

مقاله در مورد نقد داستان فردا...

تحقیق در مورد فرآیند جلسه مشاوره و درمان 8ص

تحقیق در مورد...

مقاله در مورد نظام مالیاتی

مقاله در مورد نظام مالیاتی...

تحقیق درمورد طراحی با Cad 20 ص

تحقیق درمورد طراحی...

دانلود تحقیق عالم برزخ ، در چند قدمی ما

دانلود تحقیق عالم برزخ ، در چند...

تحقیق درمورد طراحی آپارتمان

تحقیق درمورد طراحی...

تحقیق درمورد طبقه بندی سیستمها 9 ص

تحقیق درمورد طبقه بندی...

تحقیق درمورد طراحی Data mart 13 ص

تحقیق درمورد طراحی Data mart...

تحقیق درمورد طبقه بندی مشاغل

تحقیق درمورد طبقه بندی مشاغل...

مقاله در مورد نرخ بهره ی منطبق با ربا بهره پولی، عامل یا مانع رشد اقتصادی

مقاله در مورد نرخ بهره ی...

تحقیق درمورد طبقه بندی اساس شدت 24 ص

تحقیق درمورد طبقه بندی اساس شدت 24...

تحقیق در مورد عملیات اجرایی ساختمان

تحقیق در مورد عملیات اجرایی ساختمان...

مقاله در مورد نرخ بهره و بازار سرمایه

مقاله در مورد نرخ بهره...

تحقیق در مورد علوفه و یونجه 150 ص

تحقیق در مورد علوفه و...

مقاله در مورد مولوی و استعاره های عشق

مقاله در مورد...

تحقیق درمورد طبقه بندی محیط برنامه ریزی سازمان

تحقیق درمورد طبقه بندی محیط برنامه ریزی...

مقاله در مورد موانع خصوصی سازی در ایران

مقاله در مورد موانع خصوصی سازی در...

تحقیق درمورد طبقه بندی خاک 9 ص

تحقیق درمورد طبقه بندی خاک 9 ص...

تحقیق در مورد عملکرد فیزیکی بخش کشاورزی واحد هومند آبسرد سال 1382 16 ص

تحقیق در مورد عملکرد...

تحقیق درمورد ضوابط صدور پروانه برای قطعات تفکیکی بیش 1000 متر مربع 12ص

تحقیق درمورد ضوابط صدور پروانه...

تحقیق درمورد ضمانتنامه های بانکی

تحقیق درمورد ضمانتنامه های بانکی...

مقاله در مورد منوچهر آتشی 21 ص

مقاله در مورد...

تحقیق درمورد ضمانت اجرای تخلف از شرط ترک فعل حقوقی 50 ص

تحقیق درمورد ضمانت اجرای تخلف...

تحقیق درمورد ضمان عاقله 32 ص

تحقیق درمورد ضمان عاقله...

دانلود تحقیق عرفان و تصوف در امتداد تاریخ

دانلود تحقیق عرفان و تصوف در امتداد...

مقاله در مورد منشاء ظهور امپرسیونیسم 18 ص

مقاله در مورد منشاء ظهور امپرسیونیسم 18...

تحقیق در مورد عقیم سازی حشرات

تحقیق در مورد عقیم سازی حشرات...

مقاله در مورد مقایسه شاعران زن و مرد

مقاله در مورد مقایسه شاعران زن و...

پاورپوینت سازه های پیچ ومهره ای

پاورپوینت سازه های...

تحقیق در مورد عادی و اختیار خرید سهام عادی

تحقیق در مورد عادی و...

مقاله در مورد مغلوب علم خویش 14 ص

مقاله در مورد...

مقاله در مورد مروری بر ادبیات

مقاله در مورد...

تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی

تحقیق در مورد...

مقاله در مورد مراحل خوشنویسی و آداب و وظایف خوشنویسان

مقاله در مورد مراحل خوشنویسی و آداب...

مقاله در مورد مدیریت اقتصادی

مقاله در مورد مدیریت اقتصادی...

دانلود تحقیق علل ترک نماز و درمان آن

دانلود تحقیق علل ترک نماز و...

تحقیق در مورد طراحی و ساخت وب

تحقیق در مورد طراحی و...

مقاله در مورد مختصری در باره اقتصاد آموزش

مقاله در مورد مختصری در باره...

دانلود تحقیق معماری کاروانسرا

دانلود تحقیق معماری کاروانسرا...

مقاله در مورد محمدحسین شهریار

مقاله در مورد محمدحسین شهریار...

تحقیق در مورد طرز کار موتور موشک های فضایی

تحقیق در مورد طرز...

پاورپوینت سازه های طبیعی و هندسه فراکتال تحقیق ایستایی 96 اسلاید

پاورپوینت سازه های طبیعی...

مقاله در مورد مبانی نظری جذب نیروی انسانی در سازمان ها

مقاله در مورد مبانی نظری...

دانلود تحقیق معماری پیدایش 17 ص

دانلود تحقیق معماری پیدایش 17 ص...

تحقیق در مورد طرح امنیت اجتماعی

تحقیق در مورد طرح...

مقاله در مورد ماهیت فلسفه

مقاله در مورد ماهیت فلسفه...

دانلود تحقیق عوامل حضور قلب در نماز

دانلود تحقیق عوامل حضور قلب در...

مقاله در مورد مالیات بر ارزش افزوده

مقاله در مورد مالیات بر ارزش افزوده...

دانلود تحقیق معماری معاصر ایران 16ص

دانلود تحقیق معماری معاصر...

دانلود دیوان کامل مختومقلی فراغی (+دکلمه)
توضیحات بیشتر - دانلود
تحقیق در مورد سنتز لیگاند
تحقیق در مورد سـن گنـــدم
تحقیق در مورد جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی
تحقیق در مورد سفالگری
تحقیق در مورد سرکه
پاورپوینت آموزش بخیه
پاورپوینت مدیریت ریسک
پاورپوینت امر به معروف و نهى از منکر در قرآن
پاورپوینت عرفان های کاذب نوپدید
پاورپوینت مبانی ترویج و آموزش کشاورزی
پاورپوینت آناتومی انسانی
پاورپوینت آموزش به بیماران سرطانی

کلمات کلیدی :روز انبار مانی بروکلی وگوجه فرنگی درمعرض نوسانا دمایی ثاب باقی ماند امسفر غییر یافه دمایی قرارگرفه بودند نوسانا دمایی قرارگرفه امسفر بسهzwnj بندی بسه بندی امسفر بندی امسفر غییر بسه بندی کاهش یاف افزایش یاف غییر یافه غلظ co2 باقی ماند بسه های نوسانا دمایی افزایش امسفر دمایی برروی مطالعه درحالیکه محصول بروکلی بودند نوسانی
  • ۹۶/۰۷/۲۴
  • حسن حسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی